Kunst In Zicht

Artikel uit De Gelderlander, editie Maasland 24 februari 2012

Door Rene Megens

In Boxmeer en Cuijk kennen ze hem als Frank Bekkers de journalist. Als  auteur van artikelen in de Wegener weekbladen die in die dorpen verschijnen. In de wereld van de poëzie opereert hij onder de naam Adriaen Willemsz. Het is een voor de hand liggende nom de plume, want de eerste naam van Bekkers, een zoon van Willem, is Adriaan.

Nu is zijn vierde dichtbundel klaar. Net als bij een eerdere bundel (Wendingen) zorgde zijn vriend Marcel Bakkum, grafisch vormgever te  Nieuwkuijk, voor een opmerkelijke uitgave.   " Dood tij/Uit de diepte "  heeft een harmonicavorm . Heb je de serie gedichten  aan de ene zijde uit, kun je in een handomdraai verder met de tweede reeks. Tot in de eeuwigheid. Adriaen Willemz vindt het belangrijk dat verhalen doorlopen. Je bent namelijk altijd een onderdeel van een groter geheel.

Marcel en ik zijn al 25 jaar bevriend en vullen elkaar goed aan. Ik zoek altijd samenwerking met een andere kunstenaar. Je kunt wel een mooi gedicht of schilderij maken, maar als je het samen doet dan kun je elkaar versterken in het geheel. Dat blijkt uit deze bundel. De nieuwe is grafisch gezien  weer  sterker dan mijn eerdere bundels. Die waren qua vormgeving  meer normale gedichtenbundels , zegt Adriaen Willemz.

vervolg van dit artikel op de volgende pagina